Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

QUERCUSA | TENEBRAE | CORVUSA | MORGA | GLACINA | VENEFICIUM

 VARJOMUURI | VAELTAJAT

Tenebraen heimon tarinat

 

Vuodenaika: Talvi

Sää: Tenebraen heimon alueella on hyvin tuulista ja sen myötä kylmää.

Ruokatilanne: Ruokaa riittää, mutta vain vaivoin.

Seuraava juhla: Lohikäärmejuhla (5.3-11.3.2018)

Tiedot päivittyvät kuukausittain.

 

Tästä pääset Tenebraen heimon sivulle

 1  2  3  4  5  6  7  > >> 

Nimi

Kotisivut

Kommentit
Roskapostisuojaus: Paljonko on yhdeksän miinus seitsemän?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
Yksityinen  

Nimi: Epsuxx

07.03.2018 14:58
Ren Johnnyn tytär: 18kp, 9 kultakolikkoa, hopeakolikko ja kaksi pronssikolikkoa

Nimi: Ren Johnnyn tytär

16.02.2018 23:07
”Varo vähän sen värin kanssa!”
Anna seisoi edessäni kolme hiusväripurkkia kädessään, tarkoituksena värjätä minun hiukseni. Tytön omat hiukset olivat jo vihreät kuin ruoho, eikä se oikeastaan sopinut tytölle.
”Mä ostin sulle nyt ne värit mitä pyysit. Haluat päästä eteenpäin ja tää on sitä parhaimmillaan”, Anna nauroi, kääntyen katsomaan takanaan seisomaan Gabrielia. Lääkäriksi viimein valmistunut mies naurahti ja kietoi kätensä Annan ympärille takaapäin.
”No laita se tökötti sitten mun hiuksiin”, murahdin.
Olin kuntoutunut melkein kokonaan, pitkän prosessin jälkeen. Selkäni oli vahva, tarpeeksi vahva siihen että pääsin todella ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin kävelemään metsässä ja juoksemaan.
”Gabriel, pidä näitä purkkeja. Sun hiukset on upean paksut, joten tää tekee varmaan niille ihan hyvää”, Anna nauroi sarkastisesti.
Pyörittelin silmiäni hiukan, mutta käännyin niin että Anna pystyi levittämään kunnolla ainetta hiuksiini. Olin antanut Annalle täydet valtuudet valita värit, kunhan väri olisi kaunis ja erikoinen.
”Eka se isoin purkki”, Anna opasti Gabrielia. Tunsin miten viileää ainetta levitettiin pitkille hiuksilleni. Olin antanut niiden kasvaa yllättävän pitkiksi, mikä oli ehkä huonoin päätökseni ikinä. Nyt nimittäin näytin liian kauniilta. En pitänyt erityisesti kauneudesta, kun se koski minua.
”Sun hiuksista tulee ihanat! Miehet tulee lakoamaan sun edessä kun heinä”, Gabriel huudahti.
En vastannut mitään, nyökkäsin hiukan. Luin samalla kirjaa hirvieläimistä. Cervusit vaikuttivat jotenkin mielenkiintoiselta lajilta, ja halusin ehdottomasti joskus kouluttaa sellaisen. Väriä levitettiin hiuksiini vielä lisää, varmaan seuraavan tunnin ajan.
”Valmista. Nyt vain annetaan odottaa puolisen tuntia”, Anna sanoi lopulta, huuhtoen käsiään ämpärissä. Väri tuntui todella viileältä, mutta se kutitti ja kirveli. Ei mitenkään erityisen mukavan tuntuinen jos rehellisiä oltiin.
”Me voidaan vaikka.. Öö.. Pelata en ole ikinä tehnyt- peliä? Pyydetään vaikka Orlando mukaan?” Gabriel ehdotti hymyillen.
Orlando Jacobin poika oli Gabrielin joku soturi-eläintenkesyttäjäkaveri, jota lääkäri yritti kovasti parittaa minulle. Orlando oli kuitenkin aivan, aivan liian jokanaisenpanija, eikä se tehnyt minuun mitään vaikutusta. Mutta ainakin pojasta saisi hyvää seuraa jos ei muuta. Ikävä painoi kuitenkin rinnassani. Ikävöin Aidenia enemmän kuin varmaan koskaan. Miten paljon halusinkaan nähdä miehen. Tuntea. Koskea. Kuulla.
”Käy hakemassa molomies, muruseni”, Anna nauroi.
Vihreähiuksinen tyttö oli tottakai keksinyt Orlandollekin uuden lempinimen, joka oli niinkin hieno kuin molomies. Hymähdin hiukan ja nousin huterasti seisomaan. Kävelyni ei enää ollut niin sulavaa mitä se oli aikaisemmin ollut, vaan kävelin lyhyellä askeleella ja tönkösti, mutta juoksunopeuteni oli vähintäänkin tuplaantunut. Orlando ja Gabriel astelivat ovesta sisälle muutaman minuutin kuluttua. Miten ihmeessä Orlando oli koko ajan heimossa, eikä ikinä missään soturinhommissa. Kumma jätkä.
”Kuka aloittaa?” Gabriel sanoi kaataen kirkasta alkoholia pieniin shottilaseihin. Poika ojensi sen meille jokaiselle. Tartuin siihen hiukan epäillen. Neste näytti ällöttävältä, ja haisikin ihan järkyttävän pahalle.
”Mä aloitan. Ne juo... Jotka eivät ole harrastaneet yli viittä kertaa seksiä!” Anna huudahti.
Minun olisi pakko juoda. Olin pannut tasan neljä kertaa, jokainen kerta eri ihmisen kanssa. Varovaisesti kuljetin lasin huulilleni, ja tyhjensin sen sisällön kurkkuuni. Hyi vittu, miten pahalta se maistui. Yökkäilin hiukan, mutta sain pidettyä viinan sisälläni. Orlando katseli minua virnuillen, kuin venkoiluni olisi ollut hauskaakin katsottavaa. Olin ’yllättäen’ ainut joka oli juonut.
”Mun vuoro”, murahdin. En keksinyt mitään, mikä olisi ollut tarpeeksi hyvä. Kaikki ajatukseni pyörivät vain Aidenissa ja erossamme.
”Ne joutuu juomaan jotka eivät ole puhuneet rakkaidensa kanssa omista fantasioistaan”, sanoin.
Muisto siitä kuinka olimme jutelleet rivoja Aidenin kanssa muistui mieleeni. Muutama kyynel valui poskelleni, ja kittasin nopeasti shottilasin tyhjäksi. En jaksaisi ja kestäisi tätä peliä enää.
”Pese tää mönjä mun hiuksista, Anna”, mutisin.
Tyttö teki työtä käskettyä ja puhdisti huolellisesti hiukseni. Anna kietoi ne pyyhkeeseen, ja istuin takaisin rinkiin. Orlando ja Gabriel olivat sillä aikaa varmaan juoneet viinaa, sillä heillä tuntui juttu luistavan todella.
”Ootteko runkannut yhdessä tai jotain kun ootte noin hyvällä tuulella?” kysyin jäätävästi.
Orlando siirtyi lähemmäs minua, ja veti minut aivan kiinni itseensä. Minua ällötti miehen pahanhajuinen hengitys, vaikka tosin tuskin omassanikaan olisi kehumista.
”Rauhoitu muru. Sä voit ihan hyvin unohtaa sen Aidenin. Se mies ei rakasta sua, usko nyt kultsi”, Orlando kuiskasi korvaani.
Puristin leukaperäni yhteen, ja vedin syvään henkeä. Mietin ja pohdin vastaustani kauan.
”Niin kai. Aika selväähän se on”, kuiskasin. Orlandon ilme kirkastui. Sen sijaan että olisin kuitenkaan noussut istumaan hajareisin tämän syliin, nousin ylös. Hiukseni olivat lähes kuivat, joten käännyin katsomaan itseäni peilistä. Näytin kauniilta, uskomattoman kauniilta. Sidoin hiukseni ponnarille. Osa hiuksista oli kuitenkin pienellä letillä ponnarin sisällä, jotta ne eivät olisi niin painavat. Paksuista hiuksista oli siis myös haittaa. Vedin vyön tiukalle lantioni kohdalle (missä muilla naisilla lantio normaalisti kapenee). Kiristin ponnarini, ja sidoin kenkäni kiinni. Nappasin pöydältä veitseni, ja lähdin painelemaan kohti metsää. Tiesin mitä aikoisin tehdä. Matkani jatkuisi toiseen heimoon, vangiksi. Jokainen Tenebraessa tiesi siitä kuinka minut oli jätetty. Halusin aloittaa alusta. Pusikossa rasahti, ja käännyin hätkähtäen katsomaan pusikkoon. Tiesin että siellä oli joku, mutta kuka? Pelko kouraisi sisintäni, mutta pysyin ulkokuorestani rauhallisena. Jatkoin matkaani Fenwayn kanssa. Jättäisin hevoseni leiriin, jotta sille ei tapahtuisi mitään. Fenway oli kuitenkin niin huomaamaton, että tuskin heimolaiset lintuani tappaisivat. Otin taskustani palan paperia ja aloin kirjoittamaan.

’Aiden.

Kun saat tämän viestin, olen jo poissa. Hyvästi, rakkaani. Ole rohkea aina

Ren’

Käärin kirjeen ja jätin sen läheiseen puun koloon. Eiköhän joku sen kuitenkin sieltä löytäisi. Matkani jatkui toisen heimon rajalle ja sieltä kohti tuntemattomia maita

Nimi: Raven

03.02.2018 18:19
Ren Johnnyn Tytär: 49kp, 98 kultakolikkoa ja 1 taitopiste.

Nimi: Ren Johnnyn tytär

13.01.2018 20:14
Pimeä oli turruttanut kaikki aistini. En maistanut muuta kuin mullan. Makasin varmasti hyvin epämääräisessä asennossa luolassa, yrittäen painaa haavaa. Se oli tyrehtynyt, ilmeisesti nainen ei ollut onnistunut osumaan elintärkeisiin sisäelimiin.
”Ren?” kuului yhtäkkiä huuto aivan yläpuoleltani. Joku käveli kivien päällä. Minulla ei ollut voimia vastata mitään. Kaikki energiani meni siihen, kun raahasin itseni käsilläni lähemmäs kiviä. Olin likainen ja haistoin sen miten pahalta haisin.
”Ren! Oletko siellä?” kuului nyt tuttua tutumpi ääni. Gabriel. Kiviä alettiin heittelemään sivuun, ja päivänvaloa pyrki sisälle luolaan. Aurinko oli laskemassa, ilta oli utuisen näköinen. Kuulin hirnahduksen. Tunnistin hevosen hirnahduksen melko hyvin, se oli Snow. Pieni jokin hymyn sukulainen nousi huulilleni. Miten oma rakas hevoseni oli löytänyt minut?
”Ren!” kuului nyt Gabrielin huuto, tämän syöksyessä pieneen kiviluolaan. Tämän kädet etsiytyivät kyljilleni ja kuin olisin ollut höyhen poika nosti minut ylös.
Punaiset hiukset valahtivat kasvoilleni, peittämään taivaansinisiä silmiäni.
”Mitä joku on tehnyt sinulle”, Gabriel kuiskasi, nostaen minut hevosen selkään. Snow seisoi tottelevaisesti paikoillaan, nuuhki vain hiukan kättäni. Lämpö valtasi rintani. Vaikka tämä olisi viimeinen päiväni elossa, ainakin saisin olla rakkaani kanssa. Enkä todellakaan tarkoittanut Gabrielia, vaan valkoista hevosta. Gabriel nousi taakseni Snown selkään ja lähti laukkaamaan kovaa vauhtia, kohti Tenebraen leiriä. Matka meni nopeasti, ja pian huomasinkin Gabrielin vetävän minut satulasta alas, aivan tallien edessä.
”Pidä hevosesta hyvä huoli. Se on aivan loistava tapaus. Jätä se karsinaan”, Gabriel käski, katsellen vaaleahiuksista tallipoikaa tiukasti.
En ollut aikaisemmin edes nähnyt Gabrielista tiukkaa puolta, ainoastaan sellaisen epämääräisen ystävällisen optimistin.
”Sophia odottaa sinua”, poika kuiskasi korvaani, juostessaan portaat alas kohti luolastoa.
Yksi isokokoinen rakentaja näki meidät, ja tuli lempeästi ottamaan minut syliinsä. Olihan Gabriel hyvin hento tapaus.
”Ren pitää viedä lääkärille”, Gabriel selitti. Nyt mies lähti juoksemaan.
Näkökenttäni oli puoliksi sumea, eikä katseeni tarkentunut oikein mihinkään kunnolla. Nukahdin keinuvaan liikkeeseen.

Huone oli ruskea ja puoliksi homehtunut. Seinät olivat kosteutta täynnä, ja ilma oli tunkkainen.
”Ren”, joku sanoi koskettaen toista kättäni. Säpsähdin hiukan ja nousin paremmin istumaan.
Anna seisoi edessäni. Siis seisoi. Kurtistin kulmiani, ja sipaisin punaiset suortuvat korvani taakse.
”Sä kävelet”, kuiskasin.
Olin ainoa surkimus, joka ei oppinut kunnolla kävelemään. Lihakseni jännittyivät, ja huomasin puristavani leukojani yhteen kuin kouristusten parissa. Viha paisui sisälläni. Ei Annaa kohtaan, vaan itseäni.
”Niin kävelen. Pääsin kävelemään muutama päivä sitten. Gabriel auttoi”, Anna kertoi, hymy nousten tämän huulille.
Katseeni vain synkkeni. Tämä ja Gabriel olivat kuin toisilleen tehdyt.
”Hienoa. Miksi tulit luokseni? Emme me edes ole ystäviä”, sanoin jäätävällä äänellä.
Anna astui lähemmäs, ja pudotti sängyn päätyyn kirjeen, virnistäen hiukan. En ylettynyt kirjeeseen muuta kuin liikuttamalla jalkaani, mihin en tietenkään pystynyt.
”Sait kirjeen. Ja arvaas keneltä se on... Aidenilta”, Anna virnisteli.
”Etkä saa sitä ennen kuin liikutat vähän oikeaa jalkaasi. Pystyt siihen kyllä”, tämä jatkoi.
Aiden oli lähettänyt minulle kirjeen... En voinut uskoa sitä. Ei se voinut olla totta! Keskitin kaiken voimani oikeaan jalkaani. Vain vähän matkaa... Ajatus siitä että saisin lukea sen mitä mies oli minulle kirjoittanut, oli voimaannuttava.
”Jalka liiku!” huusin epätoivo täyttäen ääneni.
Pieni liikahdus oikealle. Jalkani liikkui ehkä viitisen senttiä, niin että pystyin nappaamaan kirjeen käsiini.
Kyyneleet valuivat poskilleni lukiessani sitä.
”Anna, painu vittuun”, kuiskasin kyyneleiden valuessa kasvoilleni yhä runsaimpina.
Kirjeen lukeminen oli yhtä helvettiä. Aiden oli valmis pakenemaan minun takiani. En ikinä pystyisi tekemään sitä. Olisi vain pakko estää se jotenkin, sillä en antaisi ikinä itselleni anteeksi jos Aiden kuolisi, minun takiani. Nappasin kynän ja paperin läheiseltä pöydältä, jonne juuri ylsin.

’Aiden... Tuntuu niin hyvältä kirjoittaa nimesi, ja tietää että olet toivottavasti vielä elossa. Ja toivottavasti tulet olemaan vielä kauan, niin kauan kuin vain on mahdollista ihmisanatomian mukaan.

Älä pakene minun takiani. Minulla asiat ovat hyvin. Olen Tenebraelle täysin, siis aivan täysin turha. Minun kohtalollani ei ole mitään väliä. Sinä puolestaan voit loistaa. Jos kerran isäsi on jokin iso kiho, sinulla on mahdollisuuksia elää onnellisena. Olen aina tiennyt että sinusta tulee vielä jotain suurta, olet sellainen persoona. Älä tee mitään vuokseni, vaan tee kaikki itsesi vuoksi.

Et tiedä kuinka helvetin pahalta tuntuu kirjoittaa tätä. Ja jos haluat tietää totuuden, itken. Ensimmäistä kertaa lähtösi jälkeen. Mutta... Älä enää tule takaisin Tenebraeen. Kaikki tietävät sinun jättäneen minut. Joku juoppo oli löytänyt kirjeen jonka olit antanut minulle, ja nykyään kaikki tietävät sen sisällön. Älä tee sitä virhettä että palaisit tänne, ei sinulla edes ole mitään hyvää syytä.

Ole onnellinen. Älä muistele minua enää. En tule vastaamaan mihinkään tämän jälkeen. En halua että muistelet enää minua. Tee elämässäsi juuri se mitä haluat. Muistatko kun kerran kysyin mitä haluat elämältäsi? Vastasit minulle että haluat olla johtaja joskus. Nyt sinulla on siihen mahdollisuus. Ole se rohkea ja lojaali Aiden jonka tunsin.

Hanki lapsia, mene naimisiin, jos se tekee sinut onnelliseksi. Älä haikaile perääni. Minä en ole onnellinen, en ole ikinä ollutkaan. Mutta haluan että sinä olet. Se on viimeinen pyyntöni, rakkaani.

Kaikella rakkaudella. Rakastan sinua, viimeiseen asti.

~Ren’

Huusin Annaa hakemaan kirjeeni. Tämä nappasi sen, ja luki sen nopeasti läpi. Tyttö pyysi kynää.
”Haluan vaan kirjottaa siihen vielä yhden jutun”, mustahiuksinen sanoi.
Hajamielisesti vain annoin kynän Annalle. Kyyneleet valuivat yhä poskilleni. En jaksanut estää sitä.
”Anna se heimon korpille, joka löytää Seitsemännen kansan luokse”, kuiskasin ennen kuin suljin silmäni levottomaan uneen.

Nimi: Ren Johnnyn tytär

09.01.2018 20:51
Ren Johnnyn tytär

Istuskelin Gabrielin perheen luona. Heillä oli valtava perhe, lapsiakin oli seitsemän. En muistanut jokaisen Gabrielin veljen nimeä, muiden kuin Georgen. Nimimuistini ei ollut ikinä ollut mikään hyvä.
”No Ren, kuinka vanha olet?” Gabrielin äiti, Georgiana kysyi.
Tällä oli suhteellisen nuorekas ilme. Tämän tummanruskeiden hiusten seassa ei kuitenkaan ollut harmaita hiuksia, joten oletin naisen olevan melko nuori. Gabrielin isä puolestaan oli selvästi iäkkäämpi. Tällä oli harmaantunut parta, ja kaljamaha. Gabriel ei näyttänyt oikeastaan kummaltakaan.
”Olen 19. Täytän ensi vuonna 20. Eli aika nuori olen”, sanoin.
Näykin leipää, jota minulle oli annettu. Se oli ihan hyvän makuista, muttei minulla varsinaisesti ollut ruokahalua, jos voisi sanoa.
”Olen kuullut tarinasi, ja ostimme sinulle ja Annalle lahjat. Toivottavasti tykkäätte”, nainen kuiskasi lempeästi.
Tämä ojensi minulle paketin. Avasin sen varovaisesti. Ammattimaiset heittoveitset. Nyökkäsin ystävällisesti. Jos olisin osannut hymyillä, olisin nyt hymyillyt.
”Kiitos todella paljon! Jos mä hymyilisin, nyt mä hymyilisin”, sanoin ystävällisesti.
Georgiana hymyili lempeästi, ja nousi halaamaan minua. Halasin tätä takaisin. Ammattimaiset heittoveitset olin aina halunnut. Miten tämä oli edes tiennyt?
”Gabriel kertoi että olet yksi heimon parhaista veitsien heittäjistä. Joten ajattelin että tämä voisi olla mieluinen”, nainen naurahti.
Nyökkäsin. Katsoin Gabrielia kiitollisena. Ehkä minulla oli ympärilläni ihmisiä jotka ehkä välittivät minusta. Ehkä.
”Kiitos todella paljon. Oikeasti”, sanoin, katsellen nyt kaikkia hiukan. Nuorimmat lapset katselivat minua ujosti, kuin olisin ollut jokin iso ja suuri soturi. Mitä en ollut. Olin vain pieni ja mitätön eläinten kesyttäjäalokas, ja entinen soturi.
”Minun pitäisi varmaankin lähteä. Kiitos todella paljon ruoasta ja veitsistä. Lupauduin juttelemaan vielä veljeni kanssa”, sanoin.

George kantoi minut aivan leirin reunaan, jossa olin luvannut tavata Parkerin. Parker oli jo paikalla, joten George lähti nopeasti.
”Moi”, Parker sanoi, hymyillen ystävällisesti. Muistin kuitenkin että tämä oli isäni poika, eli varmasti omisti samoja luonteenpiirteitä.
”Moi vaan”, murahdin. En turhaa maksanut vaivaa olla ystävällinen, en hyötyisi siitä yhtään mitään. En todellakaan. Ja Parker oli kusipää.
”Isäni olisi ylpeä sinusta”, Parker naurahti, katsellessaan minua. Tällä oli yhtä tungetteleva katse kuin isälläni. Liian samanlainen. Pudistin kiivaasti päätäni, istuessani selkä suorassa. Oli hämärää, muutamia soihtuja oli sytytetty juhlan kunniaksi luoliin.
”Ei todellakaan olisi. En ole mitään kuin isäni”, kivahdin. En haluaisi ikinä myöntää itselleni, että olin kyseisen hirviön tytär.
Parker naurahti kylmästi.
”Olet. Olet aivan kuin isä. Ja hän on sinusta ylpeä”, tämä sihisi.
Siniset silmät olivat kuin kaksi liekkiä, yhtä palavia. Minua alkoi oikeasti pelottamaan.
”En ole. Olen kuin äiti”, mutisin. Se oli vale, en ollut mitään kuin äitini.
Parker käveli luokseni ja tarttui kurkkuuni. Hengitin pinnallisesti.
”Sinä olet aivan kuin isä. Arvaas mistä tiedän? Kun isä kertoi minulle kirjeessä olevansa ylpeä sinusta. Hän on aivan pian täällä”, veljeni kuiskasi. Minua suudellut nainen käveli luoksemme, ilkeä virne kasvoillaan...
”Pikkutyttö saa nyt rangaistuksen. Olet ollut tosi tuhma”, tämä kuiskasi, katsellen minua syvälle silmiin. Miksi he olivat täällä? En pystynyt liikkumaan mihinkään.
”Voi muru. Kerrotaanpas omalle kullallesi mitä me tehdään”, nainen jatkoi, kaivaen taskustaan paperia ja kynän. Nopeasti tämä alkoi kirjoittamaan, lukien ääneen.
”Rakas Aiden. Me olemme Varjomuurilta karanneita sotureita. Ren Johnnyn tytär antoi ilmi isänsä, ja olemme kostaneet sen. Renin hauta sijaitsee aivan Tenebraen heimon etelärajalla”, nainen nauroi.
Tämä allekirjoitti kirjeen, ja antoi sen korpille, joka lähti lentämään heti pois. Miksi minä? En ollut edes tehnyt mitään. Minut sidottuin ja raahattiin ulos luolista, jotain kiertotietä. En enää edes jaksanut huutaa. Minut kannettiin aivan etelärajalle, aivan kuten kirjeessä sanottiin. Näin kivenkolon.
”Lopettakaa”, pyysin hiljaisella äänellä. Kuulin naisen naurun, ennen kuin tämä heitti minut kivenkolosta sisään.
Samalla tämä pisti jotain kylkeni lävitse. Kiljuin kivusta. Minua oli puukotettu. Painoin heti käteni haavan päälle. Paitani värjäytyi verestä. Yritin kömpiä kivenkolosta ulos, mutta en vain pystynyt.
”Hyvästi sisko”, Parker nauroi. Tämä alkoi heittämään kiviä kivenkolon päälle, niin että minulla ei ollut mahdollisuuttakaan paeta. Pikku hiljaa koko luola oli pimeä.
”R.I.P Ren Johnnyn tytär”, nainen nauroi kovaan ääneen ennen kuin kaikki pimeni.

Nimi: Ren Johnnyn tytär

09.01.2018 13:27
Skinny love-Birdy inspiraatiobiisinä

Leijonan juhla oli alkanut, mikä tarkoitti täyttä tuskaa minulle. En todellakaan halunnut katsella miten muut kuhertelivat.
”Huomenta Ren”, kuului mutina viereltäni. Istuin sängylläni selkä vasten seinää. Jalkani olivat kiedottu ties kuinka moneen peittoon, ja silti minulla oli ihan. Vitun. Kylmä. Oli jo melko valoisaa, huomioiden että olimme käytännössä maan alla. Luin kolmatta kertaa jotain faktatietoja eläimistä, jotta edes joskus valmistuisin eläinten kesyttäjäksi. Mutta tuurillani sekin vain menisi täysin perseelleen. Ihmisiä oli paljon kaduilla, kuulin sen. Lapsien nauru kantautui seinien läpi voimakkaana, suorastaan häiritsevänä.
”Lähdetäänkö juhlimaan? Ainakin mennään katsomaan talvinäytelmä ja sitten mennään etsimään Galvyrnejä. Siihen me saadaan Snow ja Fire”, Anna ehdotti. Tytön kasvoilla oli valtava hymy. Ainakin joku meistä nautti juhlista. Gabrielin työvuoro ei ollut vielä alkanut, joten saimme olla hetken aikaa kahdestaan. Idea oli kuitenkin harvinaisen hyvä. Kaipasin jotain tekemistä, muutakin kuin lukemista ja veitsien heittämistä. Gabriel sanoi minun olevan siinä suorastaan luonnonlahjakkuus, mistä en kylläkään ollut niin varma.
”No mennään sitten, heti kun sun rakastajas sallii tulla paikalle”, sanoin, nousten hiukan ylös. Käsivoimani ainakin olivat kehittyneet, sillä jos halusin liikkua, piti nostaa koko massani käsieni varaan. Otin jaloistani kiinni, ja nostin ne lattialle.
”Gabriel ei ole mun poikaystävä! Olet vaan kateellinen kun se sun Aidenis jätti sut”, Anna huusi.
Nostin katseeni hitaasti lattiasta. Nyt tyttö mokasi ja pahasti. Huoneen puulattia natisi hiukan allani, kun nousin seisomaan, niin jälleen että otin tukea sängyn kaiteesta, ja kaikki painoni oli käsieni varassa. Laskin katseeni Annaan. Jos katse olisi voinut tappaa, Anna olisi nyt kuollut.
”Anteeksi, Ren! Ei ollut tarkoitus.. Anteeksi”, Anna kuiskasi, haroen mustia, sotkuisia hiuksiaan.
Minun ei edes tarvinnut sanoa mitään. Aiden oli jättänyt minut, se oli totta. Kai se oli vain hyväksyttävä, ja annettava asioiden jatkua ja muuttua.
”Sanoit vain asian jota muut ajattelevat. Niinhän se on. Mä rakastan sitä vieläkin ihan liikaa. Ikävöin ja kaipaan”, kuiskasin, antaen polvieni pettää. Lyyhistyin lattialle, kietoen kädet yläruumiini ympärille tiukasti, halaten itseäni.
Kuulin parkaisun, jonka tunnistin Gabrieliksi. Vaaleahiuksinen pellavapoika oli siis suvainnut saapua työpaikalleen. Poika ryntäsi luokseni, ja nosti minut ylös, vaikka todennäköisesti olisin itsekin päässyt, ainakin raahaamalla itseäni maassa.
”Mulla on meille nämä kaksi päivää täynnä ohjelmaa. Eli ensiksi me mennään katsomaan perinteistä näytelmää. Sen jälkeen katsotaan käydään katsomassa kilpailuja, ja te saatte osallistua johonkin. Ja arvatkaas mitä tehdään sen jälkeen?” Gabriel kysyi, posket innosta punoittaen.
Tuhahdin hiukan. Päivä oli jo valmiiksi pilalla, ei mikään pelastaisi sitä, ei mikään.
”Mennään kännäämään ja pannaan tuntemattomia pusikossa?” ehdotin.
Anna naurahti, mutta käänsi katseensa takaisin hoitajaamme. Gabriel ja Anna tulivat todella hyvin toimeen, siis todella hyvin. Heillä tuntui olevan paljon yhteistä, ja olin heidän seurassaan yleensä ikään kuin kolmas pyörä.
”Ei, vaan me mennään mun perheen luokse syömään. Sen jälkeen voidaan lähteä viihteelle”, poika nauroi.
Kuulostipa hauskalta. Haroin toisella kädelläni pitkäksi kasvaneita hiuksiani. Ne pitäisi joku päivä leikata, ajattelin. Olin antanut niiden paksuuntua ja kasvaa pitemmiksi kuin varmaan ikinä. Anna sanoi että pitkät hiukset sopivat minulle hyvin, kun olin niin laiha. En ollut ikinä ollut niin laiha. Gabrielin mielestä olin pelkkä luuranko, mutta en siitä tiennyt. Lihakset jaloistani olivat melkeinpä lähteneet. Silti vatsalihakseni erottuivat selvästi, onneksi.
”Mä voisin jäädä tänne. En mä halua olla tiellä”, murahdin, ja otin sängyn reunalta kirjani.
Ei minua kiinnostanut ollenkaan mikään eläinten anatomia, mutta hommat muuttuisivat kiinnostavimmiksi kuulemma kun pääsisin käytäntöön. Pläräsin sormellani kirjan sivuja, etsien aukeamaa jossa kerrotiin Harmaista Karhuista ja crewaneista. Ne olivat kiehtovia olentoja, siinä missä Galvyrnit.
”Se ei valitettavasti ollut kysymys, vaan Sophia käski minun ottaa teidät mukaan. Eli nyt joudutte vaikka pakottamalla”, Gabriel virnisti. Lääkäri käveli Annan luokse. He vain hetken aikaa katselivat toisiaan. Sanattomat sopimukset tuntuivat kipunoivan heidän välillään, kun Gabriel nopeasti painoi huulensa Annan huulille. Kateellisuus iski sydämeeni kuin piikki -ei Gabrielin takia, ei todellakaan. Vaan sen takia, että heillä oli toisensa. He pitivät selvästi toisistaan, aivan kuten minä Aidenista. Mutta Aiden oli jättänyt minut, lähtenyt. Suudelma näytti syventyvän. Käänsin itseni vaivalloisesti ympäri, niin että katselin ikkunasta ulos luoliin. Ihmisten kasvoilla oli iloisia ilmeitä, he olivat onnellisia.
”Lähdetään nyt”, murahdin. Kuului moiskahdus, kun Gabriel erkaantui suudelmasta. Tiesin sen tunteen mikä jäi, kaipuu takaisin suudelmaan. Olin kokenut saman Aidenin kanssa niin monta kertaa.
Kuulin miten Gabriel vei Annan Gabrielin veljen, Georgen luokse. Tämä oli lupautunut kantamaan Annaa nämä kaksi päivää.
”Oletko valmis?” Gabriel kumartui tasolleni, katsoen minua syvälle silmiin. Käänsin oman katseeni lattiaan. Miten paljon ikävöinkään Aidenia? Kaipasin kaikkea miehessä, ääntä, tuoksua, kosketusta. Tiesin etten ikinä enää näkisi tätä. Kirjeenikin oli todennäköisesti kadonnut. Gabriel nosti minut hellästi syliinsä, ja veti minut aivan lähelle rintaansa.
”Sä olet kevyempi päivä päivältä. Mitä jos vaikka söisit enemmän?” poika kysyi, huoli suorastaan kuultaen tämän äänestä.
En vastannut, annoin vain tämän kantaa minut pois.

Näytelmä pidettiin viihdyttäjien aukiolla, ja sinne oli lääkärin talolta ihan kohtuullinen matka. Ihmiset jäivät katsomaan peräämme, mutta olin tottunut katseisiin. Ihmisiä oli kerääntynyt aukiolle todella paljon, mutta pääsimme hyville paikoille.
”Tämä vitun näytelmä on jokaisena vuonna. Näyttelijät vain vaihtuvat”, Anna mutisi katkerasti.
Pyöräytin silmiäni. Anna oli aina samanlainen, paitsi Gabrielille. Mokomat kyyhkyläiset.
”Ja juuri siksi tämä ’vitun’ näytelmä pitää katsoa joka vuonna! Sitä paitsi, onko sulla mitään parempaakaan tekemistä?” Gabriel kysyi, vetäen Annaa lähemmäs itseään. George katseli kiusallisena veljeään, eli ilmeisesti tämän perhe ei kokonaan ollut täynnä hempeileviä idiootteja.
”Tää on ihan paska”, aivan Gabrielin näköinen, ruskeahiuksinen mies kuiskasi minulle.
Nyökkäsin. Ei näytelmä ollut huono, muttei se nyt ollutkaan hyvä. Semmoinen kunnon keskiverto.
”Turpa kiinni”, vastasin.
Olisin lähtenyt paikalta pois, jos vain jalkani olisivat toimineet kunnolla. Nyt jouduin kituuttamaan Gabrielin, Annan ja Georgen seurassa. Näytelmä oli pitkä, tai ainakin siltä se tuntui.
”No niin. Sehän oli... Mielenkiintoinen”, Gabriel nauroi, näytelmän loppuessa.
Anna naurahti kevyesti, ja tarttui Gabrielin käteen.
”Etkö voisi tänään olla kanssani? Jos George olisi Renin kanssa?” Anna kysyi, vilkaisten minua nopeasti. Minulle ainakin olisi ihan sama kuka minua kantaisi, ihan yhtä raskas taakka olisin kenelle tahansa. Gabriel katsahti Georgeen, joka nyökkäsi.
”Me kuljetaan yhdessä, mutta minun puolestani käy”, Gabriel sanoi, napaten Annan syliinsä.
Tyttö kikatti ja kietoi kätensä poikaystävänsä ympärille. Gabriel lähti juoksemaan väkijoukossa, naurava Anna sylissään. George veti minut rauhallisesti syliinsä, ja kiedoin käteni varovaisesti tämän ympärille. Tämä käveli rauhallisemmin kuin Gabriel, mutta saimme nopeasti kirittyä kaksikon kiinni. Heillä näytti olevan todella hauskaa. Hassua.
”Mennään katsomaan Inginin lapsia!” Anna kiljui, kuin pikkulapsi. Tämä oikeastaan olikin samalla tasolla kuin pienet lapset. Vaikka pidinkin Annasta, jotenkin tämän seura tuntui nyt ihan hirveältä.
Inginin lapset olivat sinäänsä kai ihan hyvä yhtye. He kiersivät aina Leijonan juhlan aikaan heimoissa.
”He ovat tuolla!” Gabriel jatkoi, aivan yhtä innoissaan kuin Annakin. He olivat alkaneet jo laulamaan. Joukossa oli sekä naisia että miehiä, ja heidän äänensä sopi erittäin hyvin yhteen. Se oli kuin taivaan laulua. Istuimme alas. Tai siis George asetteli minut istumaan, ja kietoi jalkojeni ympärille paksun peiton. Minulla oli jo muutenkin kylmä, eikä kolea tuuli ainakaan lämmittänyt minua. Laulu tunkeutui luihin ja ytimiin. He näyttivät nauttivan esiintymisestä, ja se todella sopi heille.
”Kaunista”, Anna kuiskasi, pyyhkien kyyneleen poskeltaan.
Mistä lähtien tyttö oli ollut tunteellinen? Ei ikinä. Tämä vain haistatti vitut kaikille, aivan kuten minä. Tai ehkä minä olin muuttunut kylmemmäksi. Niin se oli.
”Eikä ole. Enemmänkin turhaa”, vastasin, vaikka itse asiassa esitys kosketti minuakin. En vain näyttänyt sitä millään tavalla ulospäin.
George naurahti, ja tökkäsi minua erittäin ärsyttävästi kyynärpäällä kylkeen. Mokoma mulkku, ajattelin, ja tökkäisin tätä puolestaan kyynärpäällä, hiukan kovemmin. Mitäs lähti pelaamaan kanssani.
”Eiköhän tämä ollut tässä. Mä en ainakaan jaksa tätä vinkumista yhtään kauempaa”, sanoin.
Kaiherrus kuului äänestäni. Kaipasin niin paljon Aidenia. Rakastin miestä aivan, aivan liikaa.
”Lähdetään sitten. Mutta ainakin nähtiin hetken aikaa Inginin lapsia!” Gabriel nauroi.
Mulkaisin miestä hiukan. Tämä kaappasi taas Annan syliinsä. Olin taas kateellinen.

Kilpailupaikoilla ei ollut yhtä paljon ihmisiä kuin olisin voinut luulla. Istuin alas Georgen viereen. Toisella, oikealla puolellani istui nuorehko poika, ehkä juuri ja juuri 20-vuotias. Okei, itsekin olin vasta noin 19, eli olin suunnilleen pojan ikäinen. Tämän punaiset, pörröiset hiukset tekivät minun yllättävän vaikutuksen. Tämä vaikutti niin tutulta, jostain menneisyydestä.
”Moi! Kuka olet?” poika kysyi minulta, hymyillen.
Miksi joku hymyili minulle? Ei minussa ollut mitään jolle hymyillä. Nyökkäsin vain vastaukseksi, se saisi riittää. En olisi mikään jutustelukaveri. Kilpailussa vuorossa olivat nyt pienet lapset. He ampuivat jousella erittäin huonosti, mutta mikä tärkeintä, heillä oli todella hauskaa. Lasten voittaja oli kookas -ei siis ylipainoinen, vaan jäntevä ja lihaksikas -poika, jonka kasvoilla oli ylimielinen hymy. Taputimme kohteliaasti voittajalle.
”Kerro nyt! Näytät niin tutulta”, poika jatkoi vieressäni.
En edes kääntynyt katsomaan tätä. Haistakoon paskat.
”Minä olen Parker Johnnyn poika”, tämä esitteli itsensä.
Silmäni levisivät. Käännyin katsomaan poikaa pelästyneenä. Ei voinut olla totta...
”Ei..”, kuiskasin, ja nousin ylös jaloilleni. Mutta olin jo unohtanut etteivät ne kestäneet painoa, ja räsähdin maahan kuin nukke. Parker nosti minut heti ylös, suoraan syliinsä.
”Olet niin kevyt. Ren”, poika kuiskasi korvaani, katsellen minua sinisillä silmillään. Jotka olivat samanlaiset kuin omat silmäni.
Veljeni. Tämä silitteli poskiani. En itkenyt tai hymyillyt, katselin vain tätä syvälle silmiin.
”Parker..”, kuiskasin. Vedin tämän lämpimään halaukseen. Olin tiennyt veljeni olemassaolosta. Äitini oli vain puhunut että isoveljeni oli kuollut synnytyksessä, ja olin tietenkin uskonut tätä, sillä ei ollut mitään syytä, miksi tämä olisi valehdellut minulle.
”Siitä on niin pitkä aika. Miten voit? Olen kuullut Emmalta paljon juttuja sinusta”, Parker kuiskasi.
Tämä liikutteli käsiään hiuksissani, mikä toi mieleen aivan liikaa äitini. Halusin itkeä, mutten enää edes osannut. Enkä itkisi.
”Niin varmasti. Olenhan nykyään joku helvetin julkkis. Aidenin takia varmaan, kaikkihan tietävät että hän vain jätti minut”, mutisin.
Parker naurahti hiukan, ja kohotti kädellään leukaani.
”Noin puhuu minun siskoni. Minun rakas Renini”, Parker sanoi.
En ollut kenenkään rakas, en todella kenenkään. Kaikki vain jättivät pahaan pulaan.
”Ei. En ole tuntenut sua 19 vuoteen. Pärjään varmasti ilmankin”, kuiskasin. En kuitenkaan pääsisi pois Parkerin sylistä ilman apua.
Parker huokaisi syvään. Tämä hymyili minulle surullisesti, ennen kuin kevyesti nosti minut aivan viereensä. Käänsin katseeni taas kilpailuun, jossa olivat nyt ehkä juuri ja juuri alokasikäiset lapset.
”Tuo pienikokoinen tyttö on todella taitava. Käsittelee jousta huolellisesti”, Parker sanoi minulle.
Tytöllä on vaaleat hiukset, ja tämän huulilla karehti ujohko hymy.
”Vaikuttaa pätevältä. Hyvinkin tämän heimon tulevia jousimestareita. Haluaisin joskus kouluttaa tuollaisen alokkaan. Yhtä innokkaan”, sanoin.
Parker naurahti. Punahiuksinen poika osoitti yhtä poikaa.
”Tuo on minun koulutettavani. Hänen nimensä on Travis. Todella mukava, mutta erittäin huono melkein kaikessa. Valitettavasti. Moraali ja taito eivät ole aina sidonnaisia”, Parker nauroi.
Pojalla oli aivan mustat hiukset, ja tämän piirteet olivat terävät. Tämä oli jo nuoresta iästään huolimatta todella komea.
”Miksei tuo poika ryhtynyt ennemmin viihdyttäjäksi? Hän on niin hyvännäköinen, ettei kukaan tyttö voisi vastustaa häntä”, sanoin, kohottaen hennosti kulmaani.
Parker kohotti myöskin toista kulmaansa ja tiesin että tämä näytti aivan minulta.
”Mennäänkö kisaamaan? Olisi hauskaa nähdä kumpi meistä on parempi jousiammunnassa”, Parker nauroi. En ollut pystynyt ampumaan, koska jalkani eivät kantaneet. Mutta ehkä jos Gabriel pitäisi minua pystyssä, pystyisin jopa osallistumaan kisaan. Ja totta kai haluaisin voittaa.
”Mä haluan ton palkinnon. Eli se kumpi voittaa, on parempi sisarus”, sanoin, ja vilkaisin kisa-areenaa.

Gabriel kantoi minut kisa-areenalle. Minua ei edes jännittänyt, tiesin että osaisin jos vain yrittäisin.
”Parkerin vuoro. Katsokaa”, Anna kuiskasi. Parker oli varmaan kaksimetrinen, en tiedä mistä helvetistä poika oli perinyt geeninsä. Ei edes isäni ollut noin pitkä, ei lähelläkään. Sen lisäksi poika oli lihaksikas, jopa hiukan pelottavalla tavalla.
”Muistuttaa ihan liikaa faijaa”, mutisin. Olemukseltaan pojassa oli niin paljon samaa.
Anna nyökkäsi. Parker sen sijaan tarttui jouseen, ja otti siihen yhden nuolen nopeasti. Poika tähtäsi tarkasti, ja päästi nuolen. Se osui keskelle taulua.
”Voiii vittuuu”, kirosin. En tulisi ikinä voittamaan Parkeria.
Anna ampui seuraavana. Gabriel piti hennosti tyttöä pystyssä. Anna ei ollut mitenkään erityisen hyvä ampumaan jousella, nuoli osui suunnilleen taulun oikean reunan laitaan. Anna nauroi makeasti, ilmeisesti tästä oli hauska hävitä tai jotain sinnepäin.
”Hyvä Ren! Sä voitat ton velipaskiaises”, Anna huusi, Gabrielin kantaessa minut ammuntapaikalle. Otin jousen käteeni, ja venytin sitä hiukan. Se oli sopivan joustava. Laitoin suojukset sormiini, sillä se helpotti ampumistani huomattavasti.
Gabriel piti minua lantiosta pystyssä, vetäessäni jouseen nuolen. Tähtäsin taulun keskelle. Sillä hetkellä ei tuullut juuri ollenkaan, eli oli ihanteellinen sää ampua. Päästin jousen irti, hengittäen samalla hiukan. Se lensi Parkerin jousen läpi, aivan keskelle taulua. Mistä lähtien olin muka osannut ampua jousella? En varmaankaan ikinä ollut osunut täsmälleen keskelle taulua.
”Veitset on enemmän mun juttu”, mutisin, kun Gabriel onnitteli minua nauraen. Miksi tämäkin nauroi koko ajan? Se tuntui jopa hiukan ahdistavalta, kun oli koko ajan niin helvetin optimistinen. Parker käveli luokseni, ja veti minut syliinsä.
”Vau! Mun sisko on ihan helvetin hyvä kaikessa mitä tekee!” Parker nauroi lempeästi.
Tämän ääni kylmeni, kun tämä kuiskasi:”Jopa itsetuhoisuudessa ja irsemurhan yrittämisessä”.
Yritin pyristellä kauemmas, mutta veljeni piti minua tiukasti otteessaan. Huomasin yhä enemmän samoja piirteitä isässäni ja veljessäni. He tuntuivat molemmat olevan yhtä manipuloivia, yhtä hirveitä.
”Päästä mut pois, sekopää”, kuiskasin, niin kuitenkin että Gabriel kuuli sen. Lääkärin huomio heti kiinnittyi minuun.
Gabriel käveli luokseni, ja katsoi tiukasti Parkeria. Lempeästi Gabriel nosti minut syliinsä.
”Meidän pitää lähteä nyt. Lähdemme muiden lääkärien ja eläinten kesyttäjien kanssa katsomaan jos näkisimme Galvyrneitä”, Gabriel selitti.
Parker nyökkäsi, mutta näin tämän kasvoilla kireän ilmeen. Aivan kuin isäni.

Reissulle ei ollut juurikaan lähtenyt ihmisiä. Ratsastin Snowlla, ihanalla valkoisella tammallani. Se oli niin kaunis, kiltti ja kuuliainen.
”Olet ihana tammaseni”, kuiskasin hevoselle. Sen hulmuava harja oli solmittu kahdelle letille. Olin halunnut ettei sen harjaan turhaa takertuisi mitään epämääräistä ja ylimääräistä. Sentään jotain osasin, hevonen nimittäin kulki kauniissa muodossa askel korkeana.
”Galvyrneitä ei ole tähän mennessä ainakaan näkynyt. Askeleiden jälkiä on kyllä paljon”, yksi kokeneimmista eläinten kesyttäjämiehistä sanoi.
Tämä kulki jalkaisin, jotta näkisi kaikki mahdolliset merkit. Anna ratsasti vierelläni, harmaalla hevosella. En tiedä miksi kyseinen ori oli nimetty Fireksi, ei siinä ollut yhtään mitään joka olisi viitannut tuleen. Snow sentään oli valkoisen värinen. Metsä oli ihanan rauhallinen, lintujen laulua kuului puuston oksistosta.
”Vau. On liian pitkä aika kun olen viimeksi ollut täällä”, Anna kuiskasi, kun saavuimme meren rantaan.
Suolainen tuuli tuntui ihanalta. Se tuoksui vapaudelta. En tiedä miksi kaipasin sitä, mutta halusin olla vapaa. Olin itseni takia vankina lääkärin talossa, todennäköisesti vielä muutamia kuukausia. Tiesin kuitenkin mitä tekisin, lähtisin heimosta. Ehkä tekisin sen saman mitä Aiden oli tehnyt, lähtisin vaeltajaksi. Vaeltaisin meren rannalle, ja jäisin asumaan jonnekin sinne? Ei kuulostanut ainakaan pahalta. Sitä paitsi voisin ottaa Snown ja Widowin mukaan. Nytkin musta korppi lensi oksistossa, raakkuen muille lajitovereilleen.
”Katsokaa... Galvyrn”, kuiskasin. Nimittäin kukkulalla, aivan merenrannan edessä, seisoskeli komea urosgalvyrn. Sen harja oli suorastaan valtava ja keho täynnä omituisia, keltaisia pilkkuja. Se oli niin upea. Nähdessään meidät, sen kaksi häntää viuhtoivat ilmaa. En ollut ikinä nähnyt mitään niin uskomatonta. Se oli kuin kokonaan yliluonnollinen eläin. Galvyrn karjaisi, paljastaen terävän hammasrivistönsä. Oli sääli, että jotakin niin kaunista tapettiin turkin ja hampaiden takia.
”Se on upea”, kuiskasin.
Snow tanssahteli kevyesti allani, se ei tuntunut nauttivan Galvyrnin seurasta ihan yhtä paljon kuin minä. Ja ymmärsihän sen, voisihan Galvyrn käytännössä tappaa sen.
”Niin on. Se on jotain niin kaunista”, Anna kuiskasi. Gabriel ratsasti Annan takana, pitäen tytön lantiosta kiinni lempeästi.
Huomioni kiinnittyi johonkin meressä. Maethirin vihreät hiukset pilkistivät vedestä. Mitä ihmettä olento edes katseli, meitä? En uskonut. Kun Maethir näki minun katsovan sitä, kuului loiskahdus, sen kadotessa takaisin veteen. Mitä vittua? Ei maethireja yleensä nähnyt, muun kuin Syyslaulun aikaan. Tai en ainakaan itse ollut niihin törmännyt.

Kierroksen jälkeen päätimme käydä vielä syömässä. Olisi mukavaa saada taas Leijonan juhlan herkkuja, erilaisia lihoja ja muuta. En syönyt milloinkaan muulloin paitsi kyseisenä juhlapäivänä lihaa.
Istuin Annan ja Gabrielin välissä, tökkien haarukalla lautasella olevaa lihanpalaa. Se oli pala pelkkää läskiä, enkä todellakaan aikoisi syödä sitä. Hyi helvetti.
”Ren, syö edes vähän. Ole niin kiltti”, Gabriel pyysi.
Pudistin päätäni. En haluaisi syödä. Ei se tuntunut enää hyvältä ajatukselta, vaan enemmänkin oksettavalta. Enkä todellakaan haluaisi syödä muiden nähden.
”Ei tee mieli”, murahdin.
Gabriel nyökkäsi varovaisesti. Tämä söi hyvällä ruokahalulla lihaa ja leipää. Poika oli laiha, mutta söi kuin karhu. Omituista.
”No, Ren. Miten olet viihtynyt? Onko sulla vielä ikävä Aidenia?” täysin tuntematon nainen kysyi. Tämä istui minua vastapäätä. Tummat hiukset, tummat silmät ja hyvin tumma iho. Tämä oli kuitenkin todella kaunis, ei siinä mitään, mutta että miten tämä tiesi minusta ja Aidenista?
”Öööö... No siis ikävöin ihan helvetisti Aidenia. Todella paljon”, kuiskasin, ääneni sortuessa loppua kohden. Nainen nyökkäsi. Tämä kumartui pöydän yli ja silitti poskeani. Okei, nyt meni yli, minuunhan ei koskettu. En kuitenkaan pystynyt väistämäänkään kosketusta, joten ei mahtanut mitään.
”Olisi hauska joskus nähdä juhlien ulkopuolella”, nainen jatkoi, ja iski minulle silmää. Miksi tämä teki niin, en ollut kiinnostunut naisista!
Kurtistin vain kulmiani, ja syvennyin pöydän omituisiin kuvioihin.
”Olisi hauska nähdä vähän kosteammissa merkeissä”, nainen jatkoi kikattaen hiukan.
Mitä vittua? Vedin syvään henkeä ja laitoin käden silmilleni. Ei voinut olla totta.. Samassa nainen loikkasi pöydän yli ja suuteli minua. Työnsin tämän käsilläni kauemmas.
”Pysy vittu kaukana musta!” huusin, niin että kaikki ympärillämme kuulivat. Nainen nyökkäsi ja kuiskasi vielä korvaani:”Tee minulle palvelus. Kerro Aidenille että se kohta menettää helmensä”.
En tiennyt mitä helvettiä nainen tarkoitti, mutta ei varmasti mitään hyvää.

Nimi: Ren Johnnyn tytär

01.01.2018 16:49
Kirje Aidenille:
’En tiedä tuleeko tämä perille, enkä tiedä välitänkö siitä vittuakaan. Ainakin voin sanoa että olen yrittänyt saada yhteyttä sinuun enemmän kuin paljon.

Ensinnäkin, Tenebraessa elämä on edelleen yhtä paskaa. Emma sai lapsensa, joka on kastettu Aglesiksi. Tyttö on sentään terve, ja Emma voi todella hyvin. Muutenkin täällä ihmiset ovat rakastuneita, ja yhä useampi soturi pamahtelee paksuksi. Ainakin lapsia tulee syksyllä ja ensi talvena paljon. Liam ja Emma menivät naimisiin, ja pyysivät minua morsiusneidoksi. Ja useiden syiden (jotka on kirjeen loppupuolella) jouduin valitettavasti kieltäytymään. Voi ei. Haista sarkasmi paperin läpi.

Vuokralaiset talossani ovat perseestä. Muksuja on varmaan sata, ja lisää on tulossa. Ihme ettei ne lapset riko koko paikkaa. Taloni on kuin kaatopaikka, mutta ainakin saan rahaa, vaikken sillä tällä hetkellä mitään voi tehdä. Tai no voin ostaa uusia villasukkia, jotta jääkylmät jalkani vähän lämpiäisivät. Ja nyt kuulostan vanhalta mummolta joka anelee almuja. Ei.

Eli siis tosiaan, täällä lääkärintalossa ei ole mitään ihmeellistä. Olen täällä lähinnä Annan ja Gabrielin kanssa. Koska olen minä, paritan heitä yhteen. Anna on mukava, ja meillä on tosi paljon yhteistä. Tai siis kumpikin yritetään parantua ja joskus olla yhtä hyvässä kunnossa kuin aiemmin. Gabriel taas... Ärsyttävän positiivinen, mutta oikeasti ihan suloinen tapaus. Jos sua ei olisi, saattaisin jopa olla kiinnostunut.

Mun ei varmaan edes tarvitse sanoa kuinka loukkaantunut olen. Tai siis joo sain viestisi, ja rämmin tuolla etsimässä sua varmaan kuukauden. Huorasin vaeltajille jotta saisin tietoa siitä paikasta missä olet. Mutta, enpä saanut, joten palasin heimoon. Löysin sentään korpin, Widowin, joka on nykyään rinnallani jokainen hetki. Olen muutenkin alkanut eläinihmiseksi, koska en ole enää kykeneväinen soturin hommiin, alan kouluttautumaan tan tan taa, eläintenkesyttäjäksi. Minulla on jo pieni koiranpentu, Sin. Siitä on kovaa vauhtia tulossa suloinen tapaus, joka on ihan hellitelty piloille. Mutta ehkä se ei haittaa.

Niin. Tätä on todella vaikea kirjoittaa ylös, mutta kuten arvata saattaa, kävin pikkaisen maassa kun lähdit. Viiltelin (viiltelen edelleen, ketä vittu huijaan) päivittäin ja en syönyt mitään (enkä syö edelleenkään). Emma arvasi mitä oli tuleman. Yritin itsemurhaa. Huonoimmalla mahdollisella tavalla. Tai siis jos olisin vähän paremmassa kulmassa hypännyt kalliolta alas, en joutuisi tätäkään kirjettä nyt kirjoittamaan. Lucky me. Ja syy miksi nyt makaan Sophian luona, on se että alaruumiini on halvaantunut. Tai siis kyllä kai joskus kävelykykyni ja muun saan takaisin, muttei minusta koskaan tule kunnon soturia. Miekan nostaminen tulisi esimerkiksi murtamaan selkärankani miljooniksi palasiksi. Joten...

Gabriel on siis omahoitajani. Tämä kantaa minua ja Annaa paikasta toiseen ja yrittää saada meidät lopettamaan itsetuhoisen käytöksen. Gabrielia käy oikeasti sääliksi. Anna on vittumaisempi kuin minä, ja minä taas olen ”erittäin” positiivinen parantumiseni kanssa. Ihan sama vaikka kuolisin.

No, joka tapauksessa halusin sanoa, että rakastan sinua. Tai en tiedä. Kiitos sun, en ole hymyillyt tai nauranut kertaakaan. Hahhahh. Toivottavasti sentään sulla menee asiat hyvin. Saanko arvata, olet löytänyt elämäsi rakkauden? Saatte lapsia? Menette naimisiin? Lähetä ihmeessä hääkutsu, niin pääsen sinne hevoseni kanssa. Minulle ja Annalle koulutetaan kummallekin hevonen, jonka kanssa voimme taistella. Ilmeisesti meistä halutaan todella eroon.

Kaikella rakkaudella, Ren. Ei kukaan muu vittu ees kirjoittaisi tällästä romaanipaskaa’

Nimi: Raven

31.12.2017 23:36
Ren Johnnyn tytär: 145kp, 3tp & 62 kultakolikkoa ja kaksi pronssikolikkoa.

Aiden Williamin poika: 119kp, 2tp & 54 kultakolikkoa sekä 1 pronssikolikko.

Shawna Darenin tytär: 37kp & 17 kultakolikkoa.

Nimi: Ren Johnnyn tytär

31.12.2017 23:25
Heräsin valtavaan kipuun. Se tuntui piirittävän minut kokonaan, vetävän uppeluksiin kuin vesi. Haukoin happea, tuntiessani keuhkojeni painuvan kasaan.
”Ren, kaikki on hyvin! Avaa silmäsi”, kuului vanhan naisen ääni.
Hämärästi tunnistin äänen. Tai sitten toivoin vain. Toiveajattelu oli todennäköisempää. Raotin hiukan silmiäni, ja tietenkin näin Sophian harmaantuneen pään. Kipu oli lamaannuttanut minut kokonaan, en pystynyt liikuttamaan muuta kuin käsiäni! Pelko ja ahdistus valtasi kehoni, ja tunsin kyyneleiden valuvan poskilleni.
”Miksen pysty liikuttamaan jalkojani?!” huusin niin että kuulin oman ääneni kaikuvan huoneessa.
Näin uuden lääkärin, nuorehkon pojan kävelevän luokseni. Kai tämä oli joku Petyrin kouluttama, sillä heidän maneerinsa olivat samanlaisia. Pellavapää katsoi minua ystävällisesti silmiin.
”Ren, selkärankasi on murtunut. Alavartalosi on toistaiseksi halvaantunut, mutta on hyvin todennäköistä että se muuttuu. Siihen asti olen kuitenkin henkilökohtainen hoitajasi. Se on osa koulutustani”, poika sanoi.
Tämän siniset silmät olivat raivostuttavan rauhalliset. Pelko oli kuitenkin vahvempana kurkussani.
”Miksen jumalauta saa kipulääkkeitä?” huusin.
Sophia kurtisti kulmiaan, ja tarttui toiseen käteeni. Tämä kokeili pulssiani ensin ranteeltani, ja sitten kaulaltani. Kohta tämä varmasti sanoisi että olisin joku vitun eläväkuollut. Elämä ei ollut minun antanut edes kuolla.
”Gabriel, annatko Renille kipulääkkeitä? Taitaa vissiin selkäranka vihoitella oikein olan kanssa. Voidaan kohta siirtää Ren kriittisiltä Annan luokse. He varmasti tulevat hyvin toimeen”, Sophia sanoi.
Kuka oli Anna? Kuka Gabriel? Pääni oli aivan sekaisin, enkä kivun takia edes viitsinyt kysyä. Sama pellavapää asteli luokseni, ja haraisi hiukan vaaleita hiuksiaan. Sitten tämä antoi minulle jonkun siirapin makuisen liuoksen.
”Niele, se maistuu ihan hyvältä. Sitä paitsi, se on erittäin vahvaa kipulääkettä”, Gabriel naurahti.
Ärsyttävän positiivinen. Silti nielaisin paskan makuisen lääkkeen. Sitten sänkyyni tartuttiin, ja minut vietiin toiseen siipeen rakennusta.
”No niin. Täällä on kaksi halvaantunutta, itse asiassa täsmälleen samasta syystäkin. Anna, tässä on Ren. Ren, tässä on Anna”, Gabriel sanoi.
Miksi olin saanut hoitajakseni noin katalan tapauksen? Ärsyttävän iloinen, helvetin positiivinen ja kaiken lisäksi vielä ystävällinen. Vitun perseestä. Vieressäni olevassa sängyssä oli mustahiuksinen, melko kalpea tyttö. Tämä virnisti minulle ja teki kädellään tappo-merkin, ja sen jälkeen osoitti Gabrielia.
”Mä näin ton!” Gabriel huudahti ja vilkaisi loukkaantuneena meitä.
Anna virnisti ja minä tyydyin vain nyökkäämään hyväksyvästi. Ainakin mustahiuksisen kanssa tulisin toimeen, jos en muuta.
”Se oli tarkoituskin”, Anna sanoi, ja virnisti jälleen.
Tyttö istui seinää vasten, ja tämän jalkojen ympärille oli kiedottu muutamia vilttejä, ja vilttien alta pilkotti kudotut villasukat. Ilmeisesti jalat kylmenivät siis. Gabriel asetti minut täsmälleen samaan asentoon, minun irvistäessä aina välillä kivusta.
”Selkärankasi parantuu kyllä, ajan kanssa. Viimeistään puolentoista vuoden kuluttua olet täysin normaalissa, ellet paremmassa kunnossa. Lupaan että otan henkilökohtaisesti huolta että koulutukseksi pysyy samalla tasolla. Mehän voidaan heitellä veitsiä yhdessä!” Gabriel intoili.
Kohotin kulmaani, mutta nyökkäsin uudestaan. Viihdyin kaksikon seurassa, en edes ollut tiennyt että sellaisia ihmisiä oli heimossa kuin he. Toinen täysi kaistapää ja toinen vittumaisen ilkikurinen.
”Niin kai. Vaikket olekaan yhtä koulutettu soturiuteen kuin minä, mikäs siinä”, totesin neutraalisti.
Irvistin jälleen kivusta. Kehossani oli naarmuja, ja kylkeeni oli ommeltu kymmenkunta tikkiä.
Anna nauroi, ja ojensi kätensä ylävitoseen. Gabriel esti aikeemme kuitenkin heti.
”Selkärankasi katkeaa kokonaan kohta. Varo nyt”, poika sanoi huolehtivasti. Selkeästi oikea ammatti hänelle.
Anna naurahti taas. Tämä oli todella nauravainen.
”Jos sentään tutustuisimme toisiimme? Olisi mukavampi istua tässä kuukausia jos tiedetään jotain toisistamme”, Anna ehdotti.
Nyökkäsin. Mitä edes kertoisin itsestäni. En mitään.
”Mä olen Anna Jamesin tytär, mulla on viisi veljeä, jotka kaikki on ylihuolehtivaisia. Kärsin masennuksesta ja olen soturi. Olin raskaana yhden illan jutulle, joten päädyin itsemurhaan. Tadaa”, Anna sanoi, virnistäen.
Hymähdin hiukan. Ainakaan en ollut tässä seurassa ainoa sekopää.
”Ren Johnnyn tytär. Isä hakkasi, kärsin anoreksiasta ja itsetuhoisuudesta, soturi. Poikaystävä lähti vaeltajaksi, ja antoi mulle vaan jonkun vitun kirjeen. Ja arvaa rakastanko sitä ihan liikaa? Olin ihan rikki siitä. Ja olen vieläkin”, kerroin.
Gabriel seisoi hiukan kiusaantuneena välissämme. Käänsimme kumpikin katseemme lääkärialokkaaseen.
”Olen Gabriel Lincolnin poika, mulla ei ole mitään mielenterveyshäiriöitä, korkeintaan ADHD”, poika naurahti.
Anna hymyili, ja katseli Gabrielia ystävällisesti. En vaivautunut edes katsomaan kumpaakaan.
”Mutta yhden asian mä lupaan teille. Mä hoidan teidät terveeksi, vaikka se olisi viimeinen tekoni”.

©2018 Tenebrae | Tυℓєναιѕυυ∂єη Hєιмσт - suntuubi.com